01 aprilie 2011

Chiftele marinate




Ingrediente:
  •  500 g carne tocata (de pui am folosit eu)
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • 2 felii de paine
  • 4 linguri de bulion
  • 3 linguri faina
  • o foaie de dafin
  • 4 catei de usturoi
  • marar, patrunjel
  • sare, piper

1. Taiati ceapa marunt si caliti-o in putin ulei.
2. Amestecati carnea tocata cu ceapa calita, ouale si painea inmuiata in apa. Adaugati 2 catei de usturoi striviti, marar, patrunjel, sare si piper.

3. Formati chiftelute si prajiti-le in ulei.


4. Intr-o oala cu putin ulei incins adaugati faina, amestecati energic si in cateva secunde incepeti sa turnati, cate putin, apa fierbine, pana cand sosul ajunge la cosistenta dorita.. Omogenizati bine, sa nu se formeze cocoloase.
5. Puneti bulionul, 2 catei de usturioi striviti, foaia de dafin, piper si putin marar. Adaugati sare doar daca credeti ca mai este necesar (bulionul este destul de sarat).

6. Lasati sa dea un clocot, apoi adaugati chiftelele si mai lasati 2-3 minute pe foc.

Se serveste cu mamaliguta.
Pofta buna!

Citeste si:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes comentariile voastre