Varza a la Cluj
Ingrediente:
- 1 kg varza murata
- 500 g carne tocata de porc
- 100 g orez
- 300 g kaiser
- 2-3 catei de usturoi
- 2 cepe medii
- 400 ml smantana
- bulion
- patrunjel, marar, cimbru
- sare, piper
2. Carnea tocata se caleste impreuna cu ceapa. Se pune ustruroi pisat, piper si foarte putina sare (varza este deja sarata). Cand e gata se adauga kaiser-ul taiat bastonase si se mai lasa 5 minute pe foc.
4. Se unge un vas termorezistent cu unt si se aseaza compozitia in straturi astfel:
- jumatate din cantitatea de varza
- amestecul de carne cu ceapa
- orezul
- jumatate de smantana si putin bulion
- restul de varza
- restul de smantana si bulion
- felii intregi de kaiser
4. Se toarna 1/2 cana de apa si se pune in cuptorul preincalzit pentru o ora.
Se poate decora cu patrunjel proaspat si se serveste cu mamaliguta.
Pofta buna!
Citeste si:
Post a Comment