Tochitura moldoveneasca
Ingrediente:
- 400 g carne de porc (pulpa de preferat)
- 4 carnaciori afumati sau semiafumati
- 2-3 cepe
- 4-5 catei de usturoi
- 2 oua
- malai
- 150 g branza telemea
- 2 linguri bulion
- marar
- sare, piper
2. Cand s-a evaporat apa puneti ceapa taiata marunt si carnaciorii taiati cubulete.
3. Cand s-au rumenit adaugati putina sare, piper, marar, bulion si usturoi strivit. Mai lasati 2-3 minute si opriti focul.
4. In paralele faceti mamaliga si prajiti cele doua oua.
5. Mamaliga asezati-o in castronele umezite cu apa rece, apoi rasturnati-o pe mijlocul farfuriei. Prezarati cu branza telemea.
6. Asezati carnea in jurul mamaligii, iar oul asezati-l deasupra.
Cantitatile sunt pentru 2 portii.
Pofta buna!
Post a Comment