Retete pentru aparatul de gatit cu aburi
Pui cu cartofi si morcov
Ingrediente:
- o bucata piept de pui desosat
- 4 cartofi mari
- 6 morcovi mari
- otet balsamic
- ulei de masline
- foi dafin
- diverse condimente
Feliati pieptul de pui si asezati-l intr-un castron. Adaugati condimente dupa gust (amestec pentru pui, usturoi granulat, piper, rozmarin, etc.), putin ulei de masline, 2-3 foi dafin, stropiti cu otet balsamic, puneti apa cat sa acopere carnea, apoi acoperiti cu un capac sau folie alimentara si lasati la rece pentru 30 min - 4 ore (in functie de cat timp aveti la dispozitie)
Asezati pieptul de pui in primul vas al aparatului de gatit in aburi.
Taiati morcovii in bucati mai mari, condimentati dupa gust si ii puneti in vasul al doilea.
Taiati cartofii cubulete, condimentati dupa gust si ii puneti in vasul al treilea.
Porniti aparatul pentru 40 minute.
Peste cu legume
Ingrediente:
- file de peste
- fasole verde
- mazare
- porumb
- ardei gras
- brocoli
Pestele condumentati-l dupa gust si asezati-l in primul vas. Ardeiul gras taiati-l felii si adaugati-l in al doilea vas impreuna cu fasolea, mazarea, porumbul boabe si condimente. Adaugati brocoli in al treile vas.
Gatiti 20 minute.
Orez cu legume
Ingredinete:
- 150 g orez
- 300 ml apa
- mix legume congelate
Asezati in bolul special orezul, apa, cateva legume congelate (mix de fasole verde, mazare, porumb, ardei gras), condimentati dupa gust si amestecati ingredientele cu o lingura.
Gatiti pentru 40 minute.
Pui cu dovlecei
Ingrediente:
- o bucata piept de pui dezosat
- 2 dovlegei medii
- o rosie mare
- 2 ardei grasi
- 20 g masline
Se taie dovlegemul de-a lungul in felii. Puneti cate o felie de pui intre doua felii de dovlegel. Rulati si fixati cu o scobitoare sau legati cu ata de bucatarie. Taiati cubulete ardeiul gras si rosia. Asezati rulourile de pui, ardeiul gras si bucatile de rosii in vasul aparatului. Condimentati si preparati pentru 40 minute. Decorati cu masline.
Click aici pentru mai multe informatii despre aparatul de gatit cu aburi, sfaturi utile, timpi de preparare a alimentelor.
Post a Comment