29 octombrie 2011

Varza calita




Ingrediente:

  • o varza mica 
  • o ceapa
  • 2 rosii
  • 2 morcovi
  • 400 - 500 g afumatura (costita, piept de porc, kaiser)
  • 1-2 linguri de bulion
  • marar, foi de dafin
  • boia de ardei (dulce sau iute)
  • sare, piper
1. Tocati ceapa marunt si puneti-o la calit in ulei. Adaugati morcovul ras si, dupacateva minute, varza taiata fideluta. Caliti cam 10 minute, apoi puneti o cana cu apa (nu trebuie sa acopere in intregime varza) si rosiile decojite si taiate cubulete.



2. Adaugati afumatura si lasati sa fiarba, amestecand din cand in cand. Condimentati dupa gust cu sare, piper, boia de ardei si marar. Puneti si 2 frunze de dafin...vor da o aroma foarte placuta.


3. Cand varza este fiarta, puneti bulionul, mai lasati 5 minute si opriti focul.
Este delicioasa cu mamaliguta.


Pofta buna!

Citeste si:




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes comentariile voastre