20 aprilie 2011

Maioneza


Maioneza preparata in casa da un gust mai bun diverselor preparate cum ar fi salata de vinete cu maioneza sau salata boeuf. Cea cumparata e indicata mai mult pentru sandwichuri sau cartofi prajiti.
Este foarte usor de preparat daca se respecta o singura regula: se amesteca, intotdeauna, intr-un singur sens.

Cum se prepara maioneza?

Ingrediente:
  • un galbenus de ou fiert
  • un galbenus de ou crud
  • o lingurita de mustar
  • ulei
  • sare
Intr-un vas omogenizati galbenusurile cu mustarul si sarea, apoi turnati ulei putin cate putin, pana se incorporeaza complet, amestecand incontinuu, in acelasi sens. Cu cat turnati mai mult ulei, cu atat veti obtine o cantitate mai mare de maioneza.
In general maioneza se amesteca cu o lingura, dar daca aveti o cantitate mai mare de facut, folositi mixerul fara probleme.

Ce facem daca se taie maioneza?

Chiar daca amestecati in acelasi sens, exista posibilitatea sa se taie (in loc sa arate ca o pasta fina, omogena, se branzeste). Imediat ce ati observat ca s-a taiat, puneti intr-un alt vas un galbenus de ou crud si o lingurita de mustar, apoi adaugati din compozitia taiata cate putin, amestecand in continuu. Se va omogeniza, din nou, intreaga cantitate.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes comentariile voastre