Ingrediente:
- 300 g faina
- 100 g unt
- 4 oua
- 14 ciuperci mari
- 1 morcov
- 100 g masline
- 150 g bacon sau kaiser
- 50 ml apa
- oregano
- patrunjel
- sare, piper
1. Framantati un aluat din faina, unt, 2 oua, apa, oregano si sare. Lasati-l la frigider cam 30 minute.
2. Intre timp taiati ciupercile felii, morcovul cubulete, bacon-ul sau kaiser-ul bastonase si maslinele felii. Puteti cumpara masline gata feliate, insa eu le prefer pe cele intregi, "Mamouth".
3. Puneti la prajit, in putin ulei, ciupercile, morcovul si bacon-ul sau kaiser-ul. Dupa 10 minute adaugati si maslinele si patrunjelul. Lasati la prajit pana se evapora zeama lasata de ciuperci. Lasati sa se raceasca 10 minute, apoi adaugati doua oua batute.
4. Tapetati o tava cu hartie de copt. Asezati aluatul in ea, avand grija sa il intindeti si pe margini. Intepati-l cu furculita din loc in loc si coaceti-l in cuptorul preincalzit pentru 10 minute.
5. Adaugati peste aluat compozitia de ciuperci si mai lasati la cuptor, la foc mic, cam 20 minute, pana se rumeneste frumos.
Pofta buna!
Post a Comment