Header Ads

Paine de casa





Ingrediente pentru o paine:
  • 500 g faina 
  • 300 ml apa calda
  • 25 g drojdie
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 ou

1. Asezati faina amestecata cu sarea intr-un castron. Faceti o adancitura in mijloc si puneti acolo drojdia si zaharul. Turnati cate putin apa calda si incepeti sa framantati. Adaugati uleiul putin cate putin. Framantati bine cam 10 minute, apoi lasati aluatul la crescut cam 30-40 minute, acoperit cu folie de aluminiu sau un prosop gros, langa o sursa de caldura (ochiul de la aragaz).



2. Tapetati o tava cu hartie de copt si puneti aluatul in ea. Crestati-l putin cu cutitul, apoi ungeti-l cu ou batut.

3. Lasati asa cam 20-30 minute sa se aseze, apoi coaceti la foc mic, in cuptorul bine incins, in prealabil, cam 30 minute.

Pofta buna!