Ciorba de perisoare
Ingrediente:
- 400 g carne de porc tocata
- 1 ou
- 50 g orez
- 4 cepe
- 1 cartof
- jumatate de telina mica
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- bulion
- leustean
- patrunjel
- marar
- bors
- piper
1. Taiati cubulete cartoful, telina, morcovul, ardeiul si o ceapa si puneti-le la fiert intr-o oala plina cu apa.
2. Caliti putin 3 cepe tocate marunt.
3. Amestecati intr-un castron carnea tocata, ceapa calita, ou, orez, marar, piper si putina sare.
4. Dupa ce au fiert legumele cam 20 minute, formati perisoare din compozitia de carne si adaugati-le in oala. Umeziti mainile in apa rece pentru a le forma mai usor. Mai lasati 30 - 40 minute, pana cand perisoarele sunt facute (scoateti una si gustati-o).
5. Puneti 2 linguri de bulion si bors. Merge foarte bine cu borsul la cubulete - e nevoie de 2 cuburi pentru o oala de 3 litri de ciorba. Dupa 2 minute masa este gata.
Pofta buna!
Post a Comment