Sarmalute
Reteta o am de la soacra mea, care face cele mai bune sarmalute. Va vor iesi si voua la fel de bune daca respectati toate ingredientele.
1. Se amesteca carnea tocata cu ceapa putin calita, oua, orez si marar. Nu puneti sare pentru ca varza murata este suficient de sarata.
- 1 kg fleica de porc tocata
- 3 oua
- 5-6 cepe mari
- 150 g orez
- o varza murata
- costita afumata
- bulion
- marar
- 2-3 foi de dafin
- piper boabe
1. Se amesteca carnea tocata cu ceapa putin calita, oua, orez si marar. Nu puneti sare pentru ca varza murata este suficient de sarata.
2. Lasati varza in apa rece sa mai iasa sarea din ea.
3. Tocati cotorul verzei si puneti-l pe fundul oalei. Folositi o oala cu peretii mai inalti.
4. Luati o bucata dintr-o foaie de varza si asezati la baza ei o lingurita din amestecul de carne si apoi rulati. Continuati procesul pana terminati toata carnea.
5. Asezati sarmalutele in oala, pe margine, una peste alta.
6. In mijloc asezati bucati de costita afumata.
7. Puneti 2 linguri de bulion, boabe de piper, foile de dafin si acoperiti cu apa. Deasupra asezati foi intregi de varza cat sa acopere toate sarmalutele.
7. Lasati sa fiarba cam 3 ore la foc mic. Mai completati cu apa din cand in cand. Sarmalutele sunt gata cand varza cu care sunt invelite poate fi taiata usor cu furculita.
Se pot servi cu smantana si mamaliguta.
Pofta buna!
Post a Comment