02 mai 2011

Biscuiti


Deliciosi pentru toate varstele, incepand de la 10 luni. Pentru cei mici pot fi serviti rupti in bucatele mici sau inmuiati in lapte.



Ingrediente:
  • 200 g faina  
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • 2-4 linguri zahar pudra
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
1. Bateti cu mixetul (peletele pentru aluat, cele in spirala) untul cu zaharul, oul, smantana si un praf de sare. Turnati cate putin faina si praful de copt. Cand aluatul a devenit prea tare pentru mixer, framantati cu mana. Daca aluatul este prea moale mai puneti putina faina, daca este prea tare turnati putina apa. Trebuie sa iasa, in final, un aluat potrivit de tare, usor de modelat. Nu trebuie framantat mult, ci doar cat sa se omogenizeze compozitia. Lasati la frigider pentru 1-2 ore.
Sfat: Daca preparati pentru copii mici puneti doar 2 linguri de zahar in aluat.


2. Ungeti masa de lucru cu putin ulei, apoi intindeti, cu ajutorul unui sucitor, o foaie subtire din aluat. Pentru copii mici lasati foaia mai groasa, cam de jumatate de centimetru, astfel vor iesi mai pufosi biscuitii. Daca intindeti foaia mai subire vor iesi mai crocanti.
Taiati aluatul cu cutitul sau diverse forme de prajituri.



3. Tapetati o tava cu hartie de copt, asezati biscuitii pe ea si coaceti-i in cuptorul incins, la foc mic, cam 10 minute.



Puteti presara zahar pudra peste ei. Eu i-am lasat asa pentru ca baiatul meu are doar 11 luni.


Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes comentariile voastre