Header Ads

Cum sa iti faci singura manichiura

De ce sa cheltui bani o data la cateva saptamani pentru o manichiura la salon, cand o poti face singura? Urmeaza pasii de mai jos pentru a realiza o manichiura profesionala la tine acasa.


1. Incepe prin indepartarea ojei vechi. Poti folosi acetona (pentru culorile mai puternice) sau un diluant fara acetona. 

2. Taie unghiile la lungimea dorita, apoi pileste-le intr-o singura directie, astfel incat colturile sa fie usor rotunjite. Pentru a te asigura ca toate unghiile au aceeasi lungime aseaza degetele unul langa celalalt, fiecare cu omologul sau.

3. Aplica un gel pentru indepartarea cuticulelor.

asternuturisiprosoape.ro%20

4. Este important sa inmoi unghiile inainte de impingerea cuticulelor. Tine unghiile intr-un vas cu apa calduta (in care poti adauga cateva picaturi de ulei de jojoba, migdale sau orice alt ulei care iti place) pentru 5 minute, apoi usuca mainile.

5. Acum foloseste un betisor de lemn pentru a impinge usor cuticulele. Taierea cuticulelor nu este recomandata datorita riscului de infectie. 

6. Curata, din nou, unghiile cu acetona sau diluant pentru a indeparta orice urma de ulei sau sapun. Astfel vei avea o suprafata perfect curata pentru aplicarea ojei.

7. Aplica o baza (tratament) pe toate cele 10 unghii, in strat subtire, pentru a le proteja de oja.

8. Aplica oja in strat subtire, in 3 timpi: de la baza pe centrul unghiei, de jos in sus pe partea dreapta si apoi pe partea stanga. 

9. Asteapta 2 minute, apoi aplica al doilea strat de oja.

10. Daca ai aplicat, din greseala, oja pe langa unghii, o poti curata cu un betisor de urechi inmuiat in acetona sau diluant.

11. Finiseaza prin aplicarea unui strat de lac de unghii incolor si lasa-le sa se usuce bine.