Aparatul de gatit cu aburi (steamer)
Aparatul de gatit cu aburi reprezinta o alternativa foarte sanatoasa in prepararea mancarurilor.
- Este ideal pentru prepararea alimentelor pentru copii; legumele isi vor pastra toate vitaminele si substantele nutritive.
- Daca esti proaspata mamica sau urmeaza sa nasti, poti folosi acest aparat si la sterilizarea biberoanelor. Functioneaza pe acelasi principiu ca si sterilizatoarele cu aburi, doar ca la acesta poti prepara si alimentele pentru intreaga familie.
- Economisesti timp; prepari fel principal si garnitura in acelasi timp si nu trebuie sa il pazesti - se opreste singur cand termina.
- Alege un model cu 3 nivele pentru a putea prepara mai multe alimente in acelasi timp.
- Cosul pentru supa si orez este foarte util. Orezul iese grozav preparat la aburi.
- Sa aiba orificul pentru umplerea cu apa in exterior, astfel vei putea completa usor cu apa in timpul prepararii.
- Functia de mentinere a temperaturii te ajuta sa pastrezi mancarea calda.
Un aparat de gatit cu aburi la un foarte bun raport pret - calitate (doar 219,9 lei) si pe care il puteti achizitiona online, fara costuri de livrare, este: Aparat de gatit cu abur Philips HD9120 . Si eu am acelasi model pe care il folosesc aproape zilnic de 2 ani si sunt foarte multumita de el. L-am folosit cu succes si la sterilizarea biberoanelor .
Sfaturi utile:
- condimenteaza alimentele inainte sa le pui la gatit;
- carnea las-o la macerat inainte sa o gatesti (condimenteza-o, stropeste-o cu ulei si otet balsamic, pune o foaie de dafin si/ sau putin usturoi, acopera cu apa si lasa la rece cateva ore); va fi mult mai gustoasa;
- pune in cosul de jos alimentele care se gatesc mai greu.
Timpul de preparare al alimentelor la aburi
Aliment | Cantitate | Timp (min) | Condimente |
Sparanghel | 500g | 20 | busuioc, cimbru |
Porumb | 200g | 6-10 | arpagic, chili, boia de ardei |
Fasole verde | 500g | 18-20 | patrunjel, usturoi |
Brocoli | 400g | 10-20 | usturoi, chili rosu pisat, tarhon |
Morcovi | 500g | 18-20 | patrunjel, mustar uscat, arpagic |
Buchetele de conopida | 400g | 18-20 | rozmarin, busuioc, tarhon |
Telina(cubulete) | 300g | 18-20 | chimen, piper alb, chili |
Pulpa de pui | 2 buc | 25 | piper negru, boia de ardei (paprika) |
Piept de pui | 200g | 15-18 | piper negru, boia de ardei (paprika) |
Porumb (stiulete) | 500g | 30-40 | patrunjel, usturoi , arpagic |
Dovlecei (taiati bucati) | 500g | 10 | marar, salvie, rozmarin |
Couscous | 150g + 250ml apa | 15-18 | chimen, coriandru, cuisoare |
Oua | 6 buc | 15 | - |
Fructe | 500g/ 4 buc | 12-15 | Scortisoara, cuisoare |
Mazare (congelata) | 400g | 20-25 | rozmarin, chimen, patrunjel |
Cartofi | 400g | 30-35 | patrunjel, arpagic, usturoi |
Creveti | 200g | 8-10 | sofran, praf de curry |
Budinci | 4 cupe | 20-25 | scortisoara, vanilie, cuisoare |
Orez | 150g + 300 ml apa | 40 | patrunjel, chimen |
Somon | 450g | 20 | marar, patrunjel, busuioc |
Peste alb | 450g | 20 | mustar alb, ienibahar |
Retete pentru aparatul de gatit cu aburi (click pentru retete)
Post a Comment