Aliexpress - cautare produse
Pentru inceput, cateva cuvinte despre produse si de ce exista aceste mari diferente de pret si calitate, pentru produse similare. Pe Aliexpress vand, de obicei, intermediari ce cumpara de la fabrica si vand mai departe in serii mici sau chiar la bucata. Unii vanzatori sunt chiar producatori - mai ales la haine, unde sunt mici ateliere ce realizeaza tinutele dupa ce primesc comenzile.
Chinezii copie tot. Ei iau pozele articolelor create de importanti producatori si incearca sa le imite cat mai bine. Unii folosesc materiale de calitate si pot face replici aproape identice, dar la un pret mai maricel. Altii se gandesc doar sa iasa ieftin, iar calitatea va lipsi cu desavarsire. Unii fac propriile poze ale produselor, altii folosesc drept prezentare pozele produselor originale. De obicei iau poza produsului original, ori poza pacuta in China, de unul dintre producatori, dar isi vand propriile produse, care seamana, mai mult sau mai putin cu ce e in poza :) Acesta este motivul pentru care vei gasi aceeasi poza cu preturi mult diferite. De cele mai multe ori difera si produsul pe care il vei primi. Am comandat acelasi produs de la vanzatori diferiti. Am primit "chestii" asemanatoare, unele superbe, altele de aruncat.
La inceputul oricarei cautari pe Aliexpress trebuie sa iti setezi filterele, in functie de ce te intereseaza:
1. Pentru a vedea toate categoriile, apasa pe "See All" (Poza 1). Se va deschide o pagina cu toate categoriile si subcategoriile de pe Aliexpress (Poza 2). Am selectat, pentru expemplificare, prima categorie si prima subcategorie (Haine pentru femei - Rochii).
2. In partea stanga vei vedea mai multe filtre ce difera in functie de categoria aleasa. In functie de ceea ce cauti, selecteaza cat mai multe filtre. Poti observa in Poza 3 ca sunt peste 2 milioane de rochii.
Poza 1 - Pagina principala Aliexpress |
Poza 2 - Categorii Aliexpress |
Poza 3 - Filtre stanga |
Poza 4 - Filtre sus |
3. Utilizeaza filterele din partea de sus (Poza 4), pentru a selecta doar produsele cu livrare gratuita (Free Shipping) si cele care se vand la bucata (1 Piece Only). Tot aici poti adauga un cuvant cheie (Keywords) - exemplu: "summer" sau "winter" pentru a afisa doar articolele de vara sau doar cele de iarna. Utilizeaza filtrul "Price", daca doresti sa stabilesti un interval de pret.
In partea de jos a filtrelor poti selecta ordintea in care sa iti apara produsele. Eu selectez, de cele mai multe ori, "Price", astfel pot gasi cel mai mic pret pentru un articol. Util este si filtrul "Orders", unde se vor afisa la inceput produsele cu cele mai multe comenzi, dar acest filtru dezavantajeaza produsele noi, care nu au apucat sa fie comandate. "Best Match" este selectat din oficiu - inceasca sa gaseasca un bun raport pret - calitate, dar ii suspectez ca acolo apar, de multe ori, produsele promovate.
Cautarea dupa poza, in aplicatia mobila
1. In partea de sus a aplicatiei, apasa pe casuta de cautare.
Cautarea dupa poza, in aplicatia mobila
1. In partea de sus a aplicatiei, apasa pe casuta de cautare.
2. Apasa pe imaginea aparatului foto
3. Ai posibilitatea de a incarca o poza aflata in telefon sau de a face o poza pe loc
4. Va aparea o lista cu produse pe care aplicatia le considera asemanatoare.
FOARTE IMPORTANT:
- Citeste cu mare atentie descrierile produselor
- Verifica feedback-urile celorlalti cumparatori; poti gasi informatii importante despre produsul real, chiar si poze reale. Nu lua in seama comentariile persoanelor extrem de exigente - vei vedea 3 stele si comentariul "Totul foarte bun", sau "Marimea nu se potriveste", dar in descriere sunt date dimensiunile exacte, etc. Verifica sectiunea "Poze reale" de pe acest blog - poate gasesti si pozele produsului dorit. Contribuie si tu cu poze reale :)
- La haine, verifica dimensiunile, la fiecare produs in parte. Daca porti M in mod normal, nu inseamna ca poti comanda M-ul chinezesc. Ia un centimetru si masoara-te. Mare atentie la lungime.
- Articolele care au inscriptionate siglele unor branduri, chiar si etichete, nu sunt originale.
- Articolele care au inscriptionate siglele unor branduri, chiar si etichete, nu sunt originale.
- Daca vrei sa comanzi telefoane, IT, electrice si electrocasnice, iti asumi un risc real. Daca nu functioneaza, ia in calcul costul de returnare pe care il suporti tu (aproximativ 80 lei). E posibil sa nu ti se acorde rambursare totala fara returnarea produsului.
- Alege un echilibru intre pretul produsului si feedback-urile pozitive. Cel mai ieftin nu este, mereu, alegerea cea mai buna. Calitatea difera pentru produse prezentate prin aceeasi fotografie.
- Daca un produs este suspect de ieftin, sigur ceva nu este in regula. Ori calitatea lasa mult de dorit, ori produsul nu este nici macar disponibil.
Pentru orice alte nelamuriri ma poti intreba prin comentarii la aceasta postare, prin comentarii/ mesaje pe Facebook sau prin formularul de contact.
Pentru orice alte nelamuriri ma poti intreba prin comentarii la aceasta postare, prin comentarii/ mesaje pe Facebook sau prin formularul de contact.
Post a Comment