Iahnie de fasole
Ingrediente:
- 500 g fasole
- 300 - 400 g afumatura
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- 1/4 telina
- 1 ceapa
- bulion
- patrunjel
- 2 foi de dafin
- sare, piper
1. Puneti fasolea intr-un vas cu apa rece si lasati-o la rece peste noapte.
2. Schimbati apa la fasole, adaugati o lingurita de sare si lasati-o pe foc pana incepe sa fiarba. Scurgeti apa si puneti alta, tot fierbinte. Apa trebuie sa depaseasca cu doua degete fasolea. Puneti, din nou o lingurita de sare si una de zahar, plus 2 foi de dafin si lasati sa fiarba.
3. Fierbeti afumatura intreaga intr-un vas cu apa. Taiati-o in bucati si adaugati-o in vasul cu fasole.
4. Separat, caliti ceapa, adaugati ardeiul taiat marunt. Peste 5 minute adaugati telina si morcovul taiate marunt. Adaugati legumele peste fasole.
5. Cand fasolea este fiarta, adugati 2 - 3 linguri de bulion dizolvat intr-o cana cu apa (chiar apa in care a fiert afumatura).
6. Condimentati dupa gust, daca mai este necesar si adaugati patrunjelul tocat marunt. Mai lasati cateva minute pe foc.
Pofta buna!
Cred ca fac si eu saptamana asta, ca prea mi-ai facut pofta:)
RăspundețiȘtergereSi eu am avut o pofta teribila cand am facut-o :)De abia asteptam sa fie gata
RăspundețiȘtergere