09 iulie 2012

Iahnie de fasole



Ingrediente: 
  • 500 g fasole 
  • 300 - 400 g afumatura
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1/4 telina
  • 1 ceapa
  • bulion
  • patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • sare, piper




1. Puneti fasolea intr-un vas cu apa rece si lasati-o la rece peste noapte.
2. Schimbati apa la fasole, adaugati o lingurita de sare si lasati-o pe foc pana incepe sa fiarba. Scurgeti apa si puneti alta, tot fierbinte. Apa trebuie sa depaseasca cu doua degete fasolea. Puneti, din nou o lingurita de sare si una de zahar, plus 2 foi de dafin si lasati sa fiarba.



3. Fierbeti afumatura intreaga intr-un vas cu apa. Taiati-o in bucati si adaugati-o in vasul cu fasole.



4. Separat, caliti ceapa, adaugati ardeiul taiat marunt. Peste 5 minute adaugati telina si morcovul taiate marunt. Adaugati legumele peste fasole.


5. Cand fasolea este fiarta, adugati 2 - 3 linguri de bulion dizolvat intr-o cana cu apa (chiar apa in care a fiert afumatura).


6. Condimentati dupa gust, daca mai este necesar si adaugati patrunjelul tocat marunt. Mai lasati cateva minute pe foc.


Pofta buna!

2 comentarii:

Calin Andreea Daniela spunea...

Cred ca fac si eu saptamana asta, ca prea mi-ai facut pofta:)

Laura spunea...

Si eu am avut o pofta teribila cand am facut-o :)De abia asteptam sa fie gata

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes comentariile voastre