Header Ads

Cashback - Cum sa economisesti la fiecare cumparatura facuta onlineUn site de cashback este o platformă de cumpărături online care oferă membrilor săi o parte din bani înapoi, reprezentând un procent din valoarea comenzii plasate. Procentul diferă in funcție de magazinulpartener si poate fi de la 1% pana la 30% din valoarea produsului, sau serviciului achiziționat.
Acest gen de site se pretează în special pentru utilizatorii care fac cumpărături online în mod regulat, economisirea în acest caz poate fi destul de substanțială.
Modelul de funcționare este relativ simplu, când un client vrea să cumpere un produs, în loc să viziteze direct magazinul respectiv, poate alege să cumpere de la acelasi magazin, dar prin intermediul site-ului de cashback, astfel încât să primească acel procent din valoarea produsului cumpărat.
Site-urile de cashback primesc un comision din partea magazinelor partenere pentru fiecare comandă finalizată, comision care mai apoi este împărțit cu clientul care a cumpărat respectivul produs.
Valoarea comisionului primit de cumpărător depinde de procentul oferit de fiecare magazin în parte.
Acești bani, pe care membrii site-urilor de cashback îi primesc în urma cumpărăturilor realizate, se vor regăsi ulterior în contul de pe site-ul de cashback și partea frumoasă este că pot fi retrași imediat ce magazinul de la care s-a cumpărat produsul confirmă plata.
Deasemenea, majoritatea site-urilor de cashback oferă comisioane și pentru faptul ca un membru recomandă site-ul unui prieten, astfel ca daca acel prieten începe să își facă cumpărăturile prin intermediul platformei, membrul care l-a recomandat va primi un procent din valoarea comisionuli primit de acesta.
Sunt multe site-uri care ofera cashback. Eu voi vorbi doar despre acesta, care mi se pare foarte usor de utilizat:


Bonusway este un site romanesc. Vei gasi aici majoritatea magazinelor online romanesti, dar si din strainatate (Aliexpress si Asos, printre cele mai cunoscute). Fa-ti cont accesand link-ul de mai jos si vei primi un cadou de bun venit, in valoare de 30 lei:


Dupa ce ti-ai facut cont poti arunca o privire asupra magazinelor partenere. Apoi, tot ce trebuie sa faci este ca, in momenul in care vrei sa cumperi ceva online, sa verifici daca magazinul este in programul cashback, pe Bonusway. Daca da, da click pe imaginea magazinului respectiv si vei fi directionat catre site-ul dorit. Adauga in cos produsele dorite si trimite comanda. Vei vedea imediat, in contul tau, suma primita inapoi pentru acea cumparatura.
Iata doar cateva dinre magazinele participante:

 

 

Când vei acumula suma minimă de retragere, vei putea solicita retragerea bonusurilor în contul tău bancar. Suma minimă de retragere este de 50 de lei. Transferul poate dura până la 5 zile lucrătoare, în funcție de bancă.

Daca, de obicei, cumperi de pe laptop sau PC, iti recomand sa iti instalezi extensia Crome, disponibila pe Bonusway in partea stanga a site-ului. Daca folosesti pentru achizitii telefonul sau tableta, poti descarca aplicatiile mobile, aflate in partea de jos a site-ului. Asa va fi mult mai simplu de utilizat.
Ca si recomandare, e indicat sa nu ai deja n cos produsele pe care urmeaza sa le cumperi, dar, pot fi un wishlist (lsta de dorinte).
Daca ai intrebari, mi le poti adresa lasand un comentariu la acest articol. 

Spor la cumparaturi!!!