Header Ads

Probleme ale scalpului

   

    


INGRASAREA PARULUI

     Parul gras reprezinta o problema ereditara sau hormonala, manifestata prin secretia abundenta de sebum a glandelor sebacee si nu o problema de igiena. Hiperactivitatea glandelor sebacee are ca rezultat producerea de sebum care lubrifiaza parul si scalpul, dand astfel un aspect gras. Acesta nu trebuie spalat mai des. Spalatul zilnic intensifica activitatea glandelor sebacee, care vor secreta tot mai mult sebum, ca sa acopere cantitatea de care tu ai avut “grija” sa scapi. Atunci cand te speli pe cap, nu masa excesiv pielea capului deoarece vei ajuta involuntar la producerea unei cantitati de sebum. Samponul trebuie aplicat pe par in cantitati mici si in doua etape. Prima oara degreseaza parul si clateste-l, iar apoi mai aplica inca o data sampon pentru o curatare eficienta. Balsamul sau masca de par se aplica in cantitate mica si se insista la clatit. Recomand samponul BALANCE. Acesta regleaza activitatea glandelor sebacee si productia de sebum. Pentru un tratament complet cu rezultate de la prima spalare folositi samponul impreuna cu fiolele BALANCE LOTION. Acestea se aplica pe scalp , fara clatire.







MATREATA

      Matreata nu este o boala, ci o conditie a scalpului si este provocata de o ciuperca numita Malassezia, prezenta la nivelul scalpului la fiecare dintre noi si care se hraneste cu sebum. Cand exista conditiile pentru aparitia unui exces de sebum (dezechilibre hormonale, un regim alimentar incorect, mostenirea genetica, alergii la anumite produse, deficientele de zinc, curele de slabire, stresul, problemele cu cei apropiati etc), Malassezia declanseaza atacul, inmultindu-se peste masura. Aceasta nu poate fi indepartata definitiv, deoarece face parte din flora scalpului, insa putem tine sub control inmultirea ei cu ajutorul unor produse destinate tratarii afectiunii. Recomand in acest caz din gama Active Hair Power samponul Purify. Acesta impreuna cu un masaj mai energic al scalpului are efect de peeling. Ajuta la indepartarea excesului de matreata de pe pielea capului, avand in acelasi timp si un efect de drenaj/calmare.


      

CADEREA PARULUI
produsecosmetice.ro
     In medie pierdem 50-100 de fire de par pe zi deoarece acesta se regenereaza permanent. Ar trebui sa ne ingrijoram in cazul in care caderile devin excesive. Caderea parului este de doua feluri: prin ruperea pe lungime si prin caderea din radacina. In primul caz, firul se rupe si cade din cauza agresiunilor la care a fost supus precum vopsirile repetate efectuate incorect, decolorarea cu o doza prea mare de decolorant, permanentul, periatul agresiv si prea des sau masajele violente. Aici recomand tratarea firului de par cu produse adecvate. Le-am mentionat in postarea anterioara ( vezi aici). In al doilea caz, poate fi vorba de un fapt absolut normal (atunci cand vorbim de regenerare), sau o patologie in cazul pierderilor abundente (toate firele care cad prezinta un mic punct alb) iar in acest caz e recomandat sa consulti un dermatolog. De asemenea, caderile de par pot fi influentate si de anotimpuri, de pubertate, de o nastere, menopauza, boli grave, socuri emotionale puternice, stres, o alimentatie necorespunzatoare, razele solare etc. E indicat sa folositi produse impotriva caderii parului de la primele semne pentru o regenerare mai rapida. Clientele mele au folosit samponul Energy impreuna cu fiolele. Fiolele se aplica pe scalp si se maseaza cateva minute pentru reactivarea circulatiei sangelui. Sunt destinate atat femeilor cat si barbatilor.



Rezultate bune am obtinut si cu tratamentul Gerovital  Plant Petroleum, dar acesta necesita mai mult timp si rabdare. Acesta se aplica pe pielea capului si pe toata lungimea firului de par, pe parul uscat, inainte de spalare. Se maseaza bine si se lasa sa actioneze 3-4 ore, apoi se spala foarte bine cu sampon. Pentru eficienta, trebuie folosit de 1-2 ori pe saptamana timp de 3-4 luni.



2 comentarii:

  1. Si eu ma confrunt mereu cu aceasta problema. Din pacate, am ajuns sa spal parul odata la 2 zile pentru ca se ingrasa foarte rau. Mai nou am descoperit samponul uscat pe care il folosesc pentru a mari intervalul de timp intre doua spalari, dar din pacate, am facut matreata.
    Cu siguranta voi incerca si eu tratamentul pe care il recomandati voi. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu ma chinui de foarte mult timp sa scap de matreata ....Am incercat toate tipurile de sampoane ...O sa incerc si tratamentul de la Gerovital dar dincer nu stiu daca ma ajuta . Sa speram :)

    RăspundețiȘtergere

Astept cu interes comentariile voastre