Header Ads

Incetineste procesul de imbatranire al tenului

Poate ai putin peste 20 de ani si consideri ca tenul tau nu poate imbatrani de la acesta varsta. Din pacate nu este asa. Tenul tasu nu tine cont de varsta ci de modul in care a fost tratat. Daca este expus excesiv la soare, fum si stres, tenul tau poate incepe procesul de imbatranire mult mai repede, prin pierderea de colagen, stralucire si elasticitate. Este mai usor sa previi decat sa tratezi, iar veste buna este ca poti incetini procesul de imbatranire al pielii. 

Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa ai o piele tanara pentru o perioada cat mai lunga de timp:
  • Nu fuma. Ai observat tenul unei persoane care fumeaza de mult timp? Este plina de riduri si zbarcita ca o punga de hartie mototolita. Un fumator poate fi usor remarcat datorita liniilor din jurul gurii. Fumatul este a doua cea mai mare cauza de deteriorare a tenului dupa expunerea la soare pentru ca nicotina contracta vasele de sange si scade fluxul de oxigen la nivelul pielii.
  • Foloseste Retinol in fiecare zi.  Este un lucru demonstrat faptul ca produsele pe baza de retinol (vitamina A) chiar trateaza ridurile fine si le amelioreaza pe cele mai adanci. Textura tenului se imbunatateste de asemenea, pentru ca retinolul are efect exfoliant, ceea ce ajuta la regenerarea de celule noi, dand un aspect sanatos si tanar.
  • Fa-ti un tratament facial o data pe saptamana. Daca nu ai timp sa mergi la un salon de infrumusetare, vezi aici cum iti poti face singura un tratament facial acasa.
  • Foloseste protectie solara in fiecare zi. Chiar daca ploua, ninge sau este innorat, este obligatoriu sa folosesti produse de fata cu protectie UV, chiar daca iesi din casa doar pentru putin timp.
  • Hidrateaza tenul. Pielea se usuca pe masura ce imbatraneste, de aceea este foarte important sa o mentii mereu hidratata.
  • Nu neglija gatul si decolteul. Gatul si decolteul sunt primele care arata semnele imbatranirii, iar cele mai multe dintre noi le ignoram total. Foloseste creme hidratante ce contin ingrediente precum retinol (Vitamina A), cupru sau Viramina C.
  • Ai grija de tenul tau in fiecare zi. Demachierea zilnica si utilizarea unei creme hidratante sunt absolut obligatorii.

apiland.ro

Niciun comentariu

Astept cu interes comentariile voastre