Header Ads

Tratament facial la tine acasa

Nimic nu este mai bun pentru ten ca un tratament facial facut saptamanal. Cum realizarea acestuia la un salon de cosmetica poate fi costisitoare, afla aici cum iti poti face singura un tratament facial acasa:

1. Curatarea tenului
Curata bine fata cu un lapte demachiant, apoi aplica o lotiune tonica. Astfel tenul tau va fi perfect curat. 

2. Exfolierea
Aplica o crema exfolianta si maseaza usor toata fata, insistand pe frunte, nas si barbie. Apoi clateste bine cu apa calduta. Poti folosi exfoliantul pe baza de zahar pe care il poti prepara acasa - vezi aici modul de preparare

3. Deschiderea porilor
O buna metoda pentru deschiderea porilor este aceea de a expune fata la aburi. Pentru asta pune apa la fiert intr-o oala si las-o pana clocoteste. Aseaza oala pe o suprafata mai joasa (un scaun) si aseaza-te cu fata deasupra ei, acoperind capul cu un prosop mare, astfel incat tot aburul sa se indrepte spre fata ta. Stai asa cam 10 - 15 minute. 
Pentru mai mult confort poti folosi o sauna faciala.

donaonline.ro

4. Scoaterea punctelor negre
Aceasta etapa se face doar o data pe luna sau mai rar, daca tenul tau nu este foarte incarcat.
Inveleste degetele aratatoare in tifon curat, apoi foloseste-le pentru a presa usor pe marginea punctelor negre. Acestea trebuie sa iasa usor, porii fiind deja dilatati. Daca nu ies la o apasare usoara, nu insista. Vor iesi la urmatoarele tratamente.

5. Masca
Aplica o masca de fata ce corespunde tipului tau de ten si las-o sa actioneze 10 - 20 minute. Iti poti prepara singura o masca de fata naturala. Iata aici masti de fata naturale pentru fiecare tip de ten:

6. Hidratarea
Aplica o crema hidratanta pe fata, gat si decolteu.

Niciun comentariu

Astept cu interes comentariile voastre