Header Ads

Prevenirea si tratarea ridurilor

O data cu implinirea varstei de 30 de ani orice femeie ar trebui sa inceapa sa foloseasca produse anti-rid pentru a trata liniile fine si a amana cat mai mult aparitia ridurilor. Piata este invadata de produse anti-aging cu campanii de marketing din ce in ce mai agresive. Ce anume ar trebui sa facem pentru prevenirea si tratarea liniilor fine si a ridurilor?

Iata 6 elemente ce ne ajuta in lupta cu ridurile:

Hidratarea

Pilea uscata duce la aparitia ridurilor, de accea trebuie sa ne mentinem tenul hidratat. Indiferent de varsta ta, este important sa iti mentii pielea cat mai hidratata.

Retinolul

Este un lucru demonstrat faptul ca produsele pe baza de retinol (vitamina A) chiar trateaza ridurile fine si le amelioreaza pe cele mai adanci. Textura tenului se imbunatateste de asemenea, pentru ca retinolul are efect exfoliant, ceea ce ajuta la regenerarea de celule noi, dand un aspect sanatos si tanar.

aoro.ro%20

Alfa - Hidroxi Acizi (AHA)

O data cu inaintareai n varsta, pielea noastra tinde sa devina mai subtire si mai uscata. AHA actioneaza ca un exfoliant, ajutand la eliminarea pielii moarte, lasand pielea mai luminoasa si mai tanara. Studiile arata ca, deasemenea, AHA poate creste grosimea pielii.
In general, Alfa - Hidroxi Acizi contin acid glicolic (din trestie de zahăr), acid lactic (din lapte acru), acid malic (din mere), acid citric (din fructe citrice) ÅŸi de acid tartric (din vin de struguri).
Utilizarea unei creme cu AHA se recomanda o data pe saptamana.

Antioxidantii

Radicalii liberi - molecule instabile de oxigen produse de poluare, stres si de soare - sunt un cosmar pentru tenul nostru. Ei ataca celulele sanatoase ale pielii si pot provoca distrugerea colagenului, toate acestea ducand la aparitia ridurilor.
Poti lupta cu radicalii liberi prin folosirea, in fiecare dimineata, unei creme cu antioxidanti, care sa aiba in compozitie cel putin doua dintre urmatoarele ingrediente: ceai verde, vitamina C, vitamina E, coenzima Q10. Acestea functioneaza impreuna pentru a neutraliza radicalii liberi.
Poti lua, deasemenea, suplimente alimentare ce contin acesti oxidanti, pentru un plus de efect.

Protectia solara

Actiunea nociva a soarelui este factorul principal al aparitiei ridurilor. Cu cat pielea ta naturala este mai deschisa, cu atat esti mai predispusa la aparitia ridurilor provocate de soare. Inainte sa iesi din casa aplica intotdeauna pe fata si gat un produs cu protectie solara (atat UVA cat si UVB), indiferent de sezon. 

Alte metode de a mentine pielea in forma:
  • Odihneste-te - lipsa somnului isi va pune amprenta pe fata ta;
  • Poarta ochelari de soare in zilele insorite - tinerea ochilor semi-inchisi (pentru a feri vederea de soare) duce la aparitia ridurilor in coltul ochilor (laba gastei);
  • Poarta o palarie si maneci lungi atunci cand petreci mult timp in soare;
  • Fii relaxata - stresul duce la sprancene incruntate, ce vor lasa linii permanente gravate pe fata ta;
  • Pune un ecran UVA / UVB de protectie, pe partea soferului, la fereastra masinii tale daca iti petreci mult timp in masina. Studiile arata ca ridurile se dezvolta mai mult pe partea stanga a fetei la oamenii care petrec mult timp la volan.

Niciun comentariu

Astept cu interes comentariile voastre