Header Ads

Afla ce tip de ten ai

Exista 5 tipuri de ten: gras, mixt, sensibil, uscat si matur. Tipul tau de ten este determinat de cat de mult sau  cat de putin ulei produce pielea ta. Acest lucru este influentat de gene, dieta, nivelul de stres, fluctuatiile hormonale, medicamente, produsele folosite pentru ingrijirea tenului.

Pentru a determina tipul de ten pe care il ai, slapa bine fata si apoi usuc-o cu un prosop. Ia un servetel si preseaza diferite parti ale fetei cu el. Daca tenul este gras, se va lipi de servetel si va lasa pete uleioase, translucide pe acesta. Daca nu, pielea este uscata. Daca se lipeste doar pe zona T (frunte, nas, barbie), atunci ai tenul mixt. Majoritatea femeilor au acest tip de ten. 

Iata cele 5 tipuri de ten:

Ten gras

Tenul gras este caracterizat de o piele lucioasa si pori dilatati. Este predispus la puncte negre si acnee datorita supraproductiei de ulei de catre glanda sebacee.
Partea buna a acestui tip de ten este ca se pastreaza tanar mai mult timp. Tenul gras al persoanelor tinere poate deveni uscat odata cu inaintarea in varsta, mai ales dupa 35 de ani.
Ingrijirea tenului gras consta in curatarea zilnica cu un demachiat special pentru ten gras si folosirea unei lotiuni tonice. Se recomanda utilizarea unui exfoliant de doua ori pe saptamana. Vezi aici masti naturale pentru tenul gras, acneic

extractdeplante.ro

Ten mixt

Majoritatea femeilor au tenul mixt. Pielea ta este uleioasa, cu puncte negre pe zona T (frunte, nas, barbie) si normala sau chiar uscata pe restul zonelor. 
Acest tip de ten necesita ingrijire diferentiata. Zona T necesita o exfoliere de doua ori pe saptamana, iar  zonele uscate au nevoie de aplicarea zilnica a unei creme hidratante. Vezi aici masti de fata naturale pentru toate tipurile de ten


Ten uscat

Pielea uscata se simte cel mai bine dupa demachere. Prezinta riduri fine, exfolieri si pete rosii. Acest tip de ten necesita ingrijiri speciale. Pielea trebuie hidratata in permanenta cu creme si masti intens hidratante. Stropirea fetei, periodic, cu apa termala este, deasemenea, foarte benefica. Vezi aici masti de fata naturale pentur tenul uscat

Ten sensibil

Pielea sensibila tinde sa fie subtire, delicata si cu pori fini. Ai piele sensibila daca aceasta se irita usor de la soare sau diverse produse cosmetice, daca este predispusa la roseata sau daca prezinta pete insotite sau nu de mancarimi. 
Ingrijirea unui astfel de ten se face doar cu produse special concepute pentru tenul sensibil.

Ten matur

Tenul matur prezinta riduri vizibile, zone cu textura tare si capilare sparte, mai ales in zona obrajilor si a maxilarului. Acest tip de ten necesita o buna hidratare cu creme speciale anti - imbatranire. 


Niciun comentariu

Astept cu interes comentariile voastre