Header Ads

Avantajele shopping-ului online

Acum cativa ani am descoperit placerea shopping-ului online si, de atunci, a devenit principala modalitate de a-mi innoi garderoba.

Recunosc ca am avut ceva retineri la inceput:
  • Produsul arata ca in poza?
  • Mi se va potrivia marimea?
  • Voi primi in colet ceea ce am comandat?
Gasisem un site cu haine superbe, la preturi foarte bune, ceea ce m-a determinat sa ma informez mai mult despre comertul online. Iata ce informatii trebuie sa gasesti pe un site pentru a putea comanda online in siguranta:

2performant.com

1. Datele de identificare ale firmei:  Pe site trebuie sa existe datele complete de identificare a firmei. In general le gasiti in sectunea "Despre noi" sau "Contact". Trebuie sa fie afisate: numele firmei, CUI, adresa completa, numar de telefon.
2. Metodele si timpul de livrare 
3. Politica de returnare
4. Ghidul marimilor - pentru articolele de imbracaminte, incaltaminte
5. Link catre ANPC. Pe fiecare magazin online trebuie sa existe un link catre ANPC. Acest lucru arata ca sunt de buna credinta. Oricand puteti reclama un magazin online care nu respecta legislatia in vigoare la ANPC. Reclamarea se face simplu, trimitand un mail la agentia din localitatea unde se afla magazinul (gasiti adresele de email pe site-ul ANPC) sau telefonic. Puteti merge si personal dar presupune mai mult timp pierdut.

Daca ai aceste informatii, atunci poti comanda fara probleme. Vei primi cu siguranta produsul pe care il doresti, iar daca nu iti place sau nu iti vine, il poti returna fara sa dai nici o explicatie. 

Multe prietene m-au intrebat: "De ce sa cumperi online, cand poti colinda magazinele in cautarea hainelor?" Motivele sunt multe:
  • Shoppingul online imi ofera acceasi satisfactie ca si cel traditional, dar fara "dureri de picioare" :)
  • Pot vedea tot ce exista pe piata la cateva click-uri distanta, nu doar sa vad oferta a 5 - 10 magazine aflate intr-un centru comercial.
  • Am acces la haine care nu exista in magazinele normale.
  • Preturile sunt mai bune, de cele mai multe ori. Ganditi-va doar cat costa chiria magazinului dintr-un mall - o parte din ea se regaseste in pretul fiecarui produs.
  • Pot cumpara in orice zi si la orice ora - un mare avantaj mai ales atunci cand lucrezi 8 - 10 ore pe zi si ai, eventual, un copil mic de crescut.
  • Daca nu locuiesti intr-un oras mare ai 3 variante: 
1. Mergi in cel mai apropiat oras mare sa iti cumperi de imbracat - obositor si costisitor
2. Iti cumperi din orasul tau haine chinezesti aduse din Dragonul Rosu si vandute de 2 - 3 ori mai scumpe - eventual si cu etichete de firma pe ele - nu se aranjeaza pe tine, transpiri in ele, arata groaznic dupa doar cateva spalari, etc.
3. Cumperi online - ai acces la orice haine iti doresti. Poti alege calitate la preturi bune.


2 comentarii:

  1. E doar începutul :) Să vezi când pe stradă vor mai fi doar lucrurile de care ai neaparată nevoie, cum ar fi medicamente, covrigi sau bancomate :)

    RăspundețiȘtergere

Astept cu interes comentariile voastre