06 mai 2012

Peste in cartofi

O reteta delicioasa vazuta la MasterChef.




Ingrediente:
  • 4 bucati de peste file (eu am folosit cod) 
  • 4 - 5 cartofi mari
  • 4 oua
  • 150 - 200 g faina alba
  • sare, piper




1. Carofii se curata si se dau pe razatoarea mare. Zeama din cartofi se scurge presand in palme compozitia.
2. Se amesteca cartofii cu ouale si faina. Se condimenteaza cu sare.



3. Se portioneaza fileul de peste si se condimenteaza cu sare si piper.
4. Se impacheteaza fiecare bucata de peste in compozitia de cartofi si se prajeste in ulei incins pana cand cartofii se rumenesc frumos.




5. Apoi se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptor 15 minute, pentru a se patrunde bine si pestele.




Se poate servi cu mujdei de usturoi sau cu legume sote.

Pofta buna!

Daca mai ramane din compozitia de cartofi se pot forma chiftelute care se prajesc in ulei. 







0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes comentariile voastre