08 martie 2012

Spaghete bologneze



Ingrediente:

  • 500 g carne tocata (vita, porc sau amestec de vita si porc) 
  • un pachet de spaghete
  • o conserva de rosii in bulion (sau rosii proaspete decojite si taiate cubulete si suc de rosii)
  • 2 cepe
  • un morcov
  • 4 - 5 catei de usturoi
  • oregano, cimbru
  • boia de ardei
  • sare, piper

1. Se fierb pastele in apa cu sare si putin ulei. Cand sunt gata se scurg de apa si se trec printr-un jet de apa rece.



2. Intre timp se caleste cepa tocata marunt.


3. Dupa cateva minute se adauga morcovul ras.


4. Cand legumele sunt calite se adauga carnea tocata si se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei.



5. Cand carnea este facuta, se pun rosiile in bulion, usturoiul pisat, oregano si busuioc. Se mai lasa pe foc 5 minute.


6. Puneti in farfurie spaghete si asezati deasupra sosul.


7. Puteti sa amestecati pastele cu sosul si sa le serviti asa.


Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes comentariile voastre