30 martie 2012

Pulpe de pui cu sos de portocale



Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui fara piele 
  • 60 g unt
  • 2-3 portocale
  • 1/2 lamaie
  • 50 g pesmet
  • 50 g faina
  • un cub Maggi sau Knorr
  • 3 linguri ulei de masline
  • o lingurita de zahar
  • o lingurita otet balsamic
  • sare, piper

1. Cresteaza pulpele in cateva locuri, da-le prin faina si prajeste-le in unt amestecat cu 3 linguri de ulei de masline. Cand se rumenesc frumos condimenteaza-le cu sare si piper si aseaza-le intr-o tava de cuptor.




2. Separat, amesteca cubul de condimente dizolvat in doua linguri de apa cu sucul de la portocale si lamaie, cu zaharul si cu otetul balsamic. Lasa compozitia pe foc mic 3 minute.


3. Toarna sosul de portocale peste pulpele din tava.


4. Presara pesmetul.


5. Si apoi restul de unt topit.


6. Lasa la cuptor, la foc mic, 30 de minute. Din cand in cand stropeste pulpele de pui cu sosul din tava.


Se pot servi cu sote de legume.


Pofta buna!





1 comentarii:

melania spunea...

Yum! Arata genial si ma gandesc ca si gustul a fost pe masura...

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes comentariile voastre