29 martie 2012

Prajitura cu nuca



Ingrediente:

  • 6 oua 
  • 150 g zahar
  • 120 g faina
  • 100 g nuca
  • 100 g ciocolata rasa
  • 1/2 plic praf de copt
  • 20 ml apa


1. Se separa albusurile de galbenusuri.
2. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.


3. Galbenusurile se bat separat impreuna cu apa.


4. Se adauga albusurile peste galbenusuri, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se incorporeaza nuca rupta in bucatele mici si ciocolata rasa.


5. Se aseaza compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Blatul va fi foarte subtire in tava, dar va creste in timpul coacerii.


6. Se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ 20 minute. Se introduce din cand in cand o scobitoare in prajitura, iar atunci cand iese curata inseamna ca este gata.


Se poate presara pe prajitura ciocolata rasa, dar eu am lasat-o asa pentru a-i oferi cu incredere o portie si baietelului meu de 1 an si 9 luni.


Pofta buna!




1 comentarii:

nico spunea...

arata apetisant ! trebuie s-o incerc !

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes comentariile voastre