11 ianuarie 2012

Fasole batuta





Ingrediente:

  • 400 g fasole boabe 
  • 2-3 cepe
  • un morcov (optional)
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 foi de dafin
  • boia de ardei
  • bulion



1. Lasati fasolea la inmuiat in apa peste noapte.
2. Puneti fasolea la fiert si dupa cateva clocote schimbati apa. Repetati operatiunea de 3-4 ori.
3. Dupa ce ati schimbat apa ultima data adaugati peste fasole morcovul taiat bucati mari, o ceapa intreaga, 2-3 catei de usturoi, sare si foile de dafin. Lasati sa fiarba pana se inmoaie bine fasolea.


4. Scurgeti apa de la fasole si pasati cu un blender, impreuna cu legumele cu care a fiert. Adaugati din apa scursa pana ajunge la consistenta dorita si condimentati cu sare si boia de ardei. Adaugati si putin ulei (de masline).


5. Separat, caliti ceapa taiata solzisori. Cand este gata, adaugati usturoi pisat, bulion si condimentati cu sare si piper.



6. Adaugati ceapa calita peste fasole. Se poate servi cu carnaciori.


Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes comentariile voastre