03 iulie 2011

Supa de pui cu galuste




Ingrediente pentru 3 litri:

  • un piept de pui 
  • un cartof mare
  • un morcov mare
  • o ceapa
  • doua oua
  • 6-7 linguri de gris
  • bicarbonat de sodiu
  • 5 cuburi Maggi sau Knorr cu gust de gaina
  • sare
1. Taiati puiul in cuburi si puneti-l la fiert intr-o oala cu apa. Spumati cand incepe sa fiarba.
2. Adaugati in oala cartoful taiat cubulete, morcovul taiat rondele si ceapa intraga. Lasati sa fiarba 10 minute, apoi puneti cuburile cu gust de gaina.
3. Cand au fiert legumele scoateti ceapa si aruncati-o. 
4. Pregatiti galustele astfel:
Bateti oul cu un praf de sare si un varf de cutit de bicarbonat. Puneti un strop de ulei (de masline). Turnati grisul putin cate putin. Compozitia este gata daca raman urme cand treceti cu furculita prin ea. Nu trebuie sa fie prea tare.



5. Lasati focul mic la supa si formati galuste cu ajutorul unei linguri. Treceti lingura prin supa inainte de fiecare galusca, astfel compozitia nu se va lipi de ea. Luati cate putin in lingura; galustele se vor mari in timp ce firb.


6. Mai lasati sa fiarba la foc mic 10 minute.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes comentariile voastre