18 mai 2011

Pizza




Ingrediente aluat:
  • 250 g faina
  • 100 ml apa calda
  • 25 g unt
  • 15 g drojdie
  • o lingurita zahar
  • o lingurita sare
  • cimbru
Topping:
  • 200 g sunca
  • 4 ciuperci
  • 100 g masline
  • 100 g porumb
  • mozzarella sau cascaval
  • sos pentru pizza
1. Amestecati apa calda cu zaharul si drojdia. Presarati foarte putin faina si lasati 10 minute pana apar bule la suprafata apei.
2. Intr-un vas mai mare puneti faina, sarea, untul, cimbrul si compozitia de apa cu drojdie. Framantati bine pana se formeaza un aluat uniform. Daca este prea moale mai puneti putina faina, daca este prea tare mai adaugati apa calda. Daca este prea lipicios puneti putin ulei (de masline). Inveliti vasul cu folie de aluminiu si lasati-l la crescut cam 30 minute. Trebuie sa isi dubleze volumul.
3. Tapetati tava cuptorului cu hartie de copt si intindeti aluatul.

4. Intindeti pe toata suprafata sosul pentru pizza, apoi restul ingredientelor: sunca, ciuperci, masline, porumb.




5. Coaceti in cuptorul preincalzit cam 30 minute. Prezarati mozzarella sau cascaval ras pe deasupra si mai lasati 5 minute la cuptor.

Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes comentariile voastre