07 mai 2011

Pancakes (Clatite americane)




Ingrediente:
  • 400 g faina
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 100 g zahar tos
  • un plic praf de copt
  • 6 linguri ulei
  • un praf de sare

1. Amestecati faina cu praful de copt si zaharul.


2. Bateti albusurile spuma tare.


3. Bateti galbenusurile cu un praf de sare, adaugati laptele cate putin, apoi uleiul.


4. Puneti compozitia de galbanusuri si lapte peste cea de faina si mixati. Adaugati apoi albusurile si omogenizati bine. Compozitia finala trebuie sa fie un pic mai groasa decat cea de clatite.



5. Ungeti o tigaie cu putin unt sau margarina, apoi stergeti surplusul cu un servetel. Aceasta operatiune e necesara doar prima data.
6. In mijlocul tigaii incinse turnati un polonic din compozitie. Se va intinde singura atat cat este nevoie. Daca aveti un polonic mai mare nu il puneti plin.


7. Cand apar bule pe suprafata inseamna ca este timpul sa o intoarceti.




9. Ungeti fiecare pancake cu ce doriti (gem, dulceata, crema de ciocolata, miere de albine, frisca, smantana, diverse siropuri, etc.). Asezati-le una peste cealalta in grupuri de 5-6 bucati.


Pofta buna!


1 comentarii:

Anonim spunea...

FOARTE BUNE, TOCMAIL LE-AM TERMINAT DE FACUT SI DE MANCAT..:)

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes comentariile voastre