29 mai 2011

Gogosi cu crema de vanilie


Pufoase si delicioase :)


Ingrediente gogosi:
  • 300 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 150 ml lapte caldut
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 15 g drojdie
  • zahar pudra

Ingrediente crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte rece
  • 2 fiole esenta de vanilie




Din albusurile ramase puteti face bezele (click pentru reteta)

Preparare gogosi:
1. Dizolvati drojdia in putin lapte si lasati cateva minute.
2. Adaugati galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, untul, laptele si apoi incorporati faina. Framantai bine aluatul. daca este prea lipicios puneti putin ulei. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si lasati aluatul sa creasca o ora.



3. Intindeti o foaie din aluat si decupati cercuri cu ajutorul unui pahar. Lasati-le la dospit 30 - 60 minute.



4. Prajiti gogosile in ulei bine incins, pe ambele parti. Uleiul trebuie sa acopere in intregime gogosile.
Se prajesc in cateva secunde.



5. Scoateti-le pe o farfurie si presarati zahar pudra.


Prepararea cremei de vanilie:
1. Frecati galbenusurile cu zaharul si adaugati faina. Puneti laptele si esenta de vanilie, apoi fierbeti compozitia la foc mic, amestecand incontinuu, cam 5 minute de la primul clocot. Lasati-o la racit.




Crestati gogosile si umpleti-le cu crema.



Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes comentariile voastre