01 mai 2011

Cornulete

Din acest aluat ies cele mai bune cornulete. Eu umplu o parte cu nuca, o parte cu gem, pentru mai multe gusturi.


Ingrediente:
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • o ceasca de smantana
  • zahar pudra
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
  • miez de nuca
  • un pahar cu lapte
  • cacao
  • gem
  • biscuiti
1. Frecati untul spuma cu ajutorul paletelor pentru aluat ale mixerului (cele in spirala). Puneti 2 linguri de zahar pudra, oul, smantana, un praf de sare, praful de copt, iar apoi incepeti sa presarati faina. Cand aluatul devine mai gros, renuntati la mixer si framantati cu mana. Aluatul se face foarte repede, nu trebuie framantat mult, doar pana se omogenizeaza ingredientele. Impachetati-l in folie alimentara si lasati-l la frigider cateva ore. Puteti sa il preparati de seara pentru a doua zi dimineata.



2. Pentru umnlutura de nuca amestecati nucile maruntite cu o lingura de cacao, zahar dupa gust si lapte cat sa omogenizeze compozitia. Puteti adauga si esenta de rom.


3. Pentru umplutura de gem amestecati gemul (eu am folosit de prune) cu biscuiti sfaramati. Acesti vor ajuta gemul sa nu se scurga in timplul coacerii.


4. Intindeti o bucata din aluat in forma de cerc cu ajutorul unui sucitor.


5. Taiati aluatul in 4, apoi in 8



6. Asezati la baza fiecarui triunghi putina compozitie, nuca sau gem, la alegere si rulati.



7. Repetati operatiunea pana terminati tot aluatul.
8. Asezati cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti-le la foc mic cam 15 minute.


9. Dupa ce le scoateti din cuptor presarati-le cu zahar pudra.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes comentariile voastre