14 mai 2011

Ciorba de perisoare



Ingrediente:
  • 400 g carne de porc tocata
  • 1 ou
  • 50 g orez
  • 4 cepe
  • 1 cartof
  • jumatate de telina mica
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • bulion
  • leustean
  • patrunjel
  • marar
  • bors
  • piper

1. Taiati cubulete cartoful, telina, morcovul, ardeiul si o ceapa si puneti-le la fiert intr-o oala plina cu apa.
2. Caliti putin 3 cepe tocate marunt.
3. Amestecati intr-un castron carnea tocata, ceapa calita, ou, orez, marar, piper si putina sare.
4. Dupa ce au fiert legumele cam 20 minute, formati perisoare din compozitia de carne si adaugati-le in oala. Umeziti mainile in apa rece pentru a le forma mai usor. Mai lasati 30 - 40 minute, pana cand perisoarele sunt facute (scoateti una si gustati-o).
5. Puneti 2 linguri de bulion si bors. Merge foarte bine cu borsul la cubulete - e nevoie de 2 cuburi pentru o oala de 3 litri de ciorba. Dupa 2 minute masa este gata.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes comentariile voastre