03 aprilie 2011

Tochitura moldoveneasca


Ingrediente:
  • 400 g carne de porc (pulpa de preferat)
  • 4 carnaciori afumati sau semiafumati
  • 2-3 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 oua
  • malai
  • 150 g branza telemea
  • 2 linguri bulion
  • marar
  • sare, piper
1. Taiati carnea cubulete si puneti-o la prajit in ulei. Adaugati jumatate de cana de apa.
2. Cand s-a evaporat apa puneti ceapa taiata marunt si carnaciorii taiati cubulete.

3. Cand s-au rumenit adaugati putina sare, piper, marar, bulion si usturoi strivit. Mai lasati 2-3 minute si opriti focul.

4. In paralele faceti mamaliga si prajiti cele doua oua.
5. Mamaliga asezati-o in castronele umezite cu apa rece, apoi rasturnati-o pe mijlocul farfuriei. Prezarati cu branza telemea.

6. Asezati carnea in jurul mamaligii, iar oul asezati-l deasupra.


Cantitatile sunt pentru 2 portii.
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes comentariile voastre