05 aprilie 2011

Pui cu smantana




Ingrediente:
  • 500 g piept de pui
  • 6 ciuperci mari
  • 400 g smantana
  • 3 linguri faina
  • 3-4 catei usturoi
  • marar
  • sare, piper

1. Puneti la prajit in putin ulei pieptul de pui taiat cubulete. Dupa 5 minute adaugati ciupercile taiate felii. Condimentati cu sare si piper. Lasati pana cand scade zeama lasata de ciuperci si se rumenesc usor.
2. Intr-o oala puneti putin ulei la incins. Adaugati faina si imediat incepeti sa turnati, cate putin, apa fierbine, pana cand sosul ajunge la consistenta dorita. Amestecati energic tot timpul pentru a nu se forma cocoloase. Daca ati pus prea multa apa si sosul e prea subtire mai presarati faina si se va ingrosa la loc.
3. Turnati smantana peste sosul format, apoi usturoiul strivit si mararul (eu am folosit marar uscat).
4. Adaugati carnea si ciupercile, scurse de ulei. Amestecati si opriti focul dupa 2-3 minute.

Se serveste cu mamaliguta.
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes comentariile voastre