09 aprilie 2011

Prajitura sah



Ingrediente:
  • 180 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 125 ml ulei
  • 60 ml apa calda
  • o fiola esenta de vanilie
  • o fiola esenta de rom
1. Separati galbenusurile de albusuri.
2. Bateti galbenusurile cu zaharul. Adaugati apa, uleiul, faina si praful de copt, apoi albusurile batute spuma. Daca compozitia este prea moale mai puneti putina faina, daca este prea tare mai puneti putin apa.

3. Puneti jumatate din compozitie intr-un alt vas si amestecati-o cu cacao si esenta de rom. Peste compozitia alba puneti esenta de vanilie.

4. Tapetati cu hartie de copt o tava mica (25cm x 20 cm). Puneti aluatul cu ajutorul unei linguri imitand tabla de sah.

5. Lasati in cuptor, la foc mic, pentru 15 - 20 min. Introduce-ti o scobitoare si daca iese curata inseamna ca prajitura este coapta.

Pofta buna!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes comentariile voastre