03 aprilie 2011

Mere in halat

Un desert delicios si usor de preparat. Imi aduce aminte de copilarie pentru ca mama il facea destul de des.


Ingrediente:
  • 5 mere
  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • apa minerala sau sifon
  • scortisoara
  • esenta de vanilie sau de rom
1. Curatati merele de coaja si taiati-le in felii groase de aproximativ 1 cm. Decupati cu grija cotorul. Pudrati feliile cu scortisoara si, eventual, zahar tos daca merele sunt mai acrisoare.

2. Intr-un castron mixati oul cu laptele, faina turnata in ploaie, zaharul si apa minerala cat sa ajunga la consistenta unui aluat de clatite ceva mai gros. Adaugati esenta de vanilie sau de rom.

3. Incingeti putin ulei intr-o tigaie. Dati merele prin aluat si apoi puneti-le la prajit 3-4 minute pe fiecare parte.

4. Dupa ce le scoateti din tigaie puteti presara zahar pudra, daca considerati ca mai e nevoie.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

Astept cu interes comentariile voastre