27 aprilie 2011

Gulas unguresc



Ingrediente:
  • 500 g pulpa de porc
  • 4 cartofi mari
  • 3-4 cepe mari
  • 2 ardei grasi sau kapia
  • 3 rosii
  • 1 morcov
  • o lingura boia de ardei dulce
  • o lingurita boia de ardei iute
  • 2-3 catei usturoi
  • o lingurita de zahar
  • 200 g ulei sau untura
  • 2 foi de dafin
  • smantana
  • patrunjel
  • sare
1. Carnea se taie cubulete si se pune la prajit in ulei, intr-o oala mai mare. Cand este rumenita se scoate pe o farfurie si se pastreaza calda.



2. In uleiul ramas se pune ceapa taiata marunt.


3. Cand ceapa s-a calit se pun rosiile si ardeii taiati cubulete, morcovul ras, usturoiul pisat, boiaua, sarea, zaharul si foile de dafin. Se amesteca si se adauga carnea.


4. Se acopera cu apa (cam 1 litru) si se lasa la foc mic 15 minute.


5. Se adauga cartofii taiati cubulete si se mai completeaza cu apa daca e nevoie. Se lasa la fiert aproximativ 45 minute, pana cand cartofii sunt bine facuti. 

Se serveste cu smantana, patrunjel verde si, bineinteles, cu mamaliguta.


Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes comentariile voastre