13 aprilie 2011

Asigurarea de sanatate

Zilnic aflam stiri despre dezastrul din sistemul public de sanatate: spitale care se inchid, medici care te vindeca doar daca primesc spaga, infectii intraspitalicesti la ordinea zilei, lipsa medicamentelor si a articolelor sanitare in spitale, mizerie, nepasare, etc.
In aceste conditii tot mai multi ne punem problema unei asigurari private de sanatate care ne va permite sa ne tratam civilizat.Pe piata exista doua modalitati in care putem primi servicii medicale de calitate: abonamentul la o clinica privata si asigurarea de sanatate la o companie de asigurari.Abonamentul la o clinica privata


Achizitionarea acestui tip de serviciu ii ofera beneficiarului acces direct la serviciile medicale ale centrului cu care este in contract. In Romania, majoritatea abonamentelor de acest fel sunt achizitionate de companii pentru a fi oferite angajatilor drept beneficiu suplimentar. Dar, oricine isi poate incheia un astfel de abonament la orice clinica privata din tara.
O data incheiat un astfel de contract, iti este urmarita starea de sanatate, avand dosar la clinica la care esti abonat. In functie de abonament, beneficiezi de toate serviciile medicale oferite de clinica respectiva, inclusiv ambulanta si deplasari la domiciliu.
 Dezavantajele constau in faptul ca beneficiezi de tratament doar in cadrul clinicii cu care ai contract, iar  abonamentele nu includ spitalizarea si interventiile chirurgicale ce pot fi foarte costisitoare.
Costul unui abonament porneste de la 6 euro si poate ajunge pana la 200 euro pe luna, in functie de pachetul ales.


Asigurarea de sanatate la o companie de asigurari

Aceasta presupune incheierea unei polite de asigurare, in urma careia asiguratorul va despagubi cheltuielile efectuate in urma riscurilor inscrise in polita.

Serviciile medicale pe care per­soanele asigurate le pot ac­cesa sunt variate. De obicei, pa­­cientul beneficiază de con­sul­taţii efectuate de medici specialişti, de toate procedurile me­dicale (interpretarea ana­lize­lor, intervenţii chirurgicale, endoscopii etc.), de toate exa­me­nele de diagnostic, de transport medical de urgenţă. De ase­menea, îi sunt acoperite cheltuielile de spitalizare.
Companiile de asigurari ofera aceste servicii in clinicile private din tara sau strainatate, cu care au incheiate acorduri in acest sens. Inainte sa alegeti compania la care veti incheia o asigurare de sanatate, consultati lista de clinici partenere.
In functie de suma anuala asigurata o astfel de polita poate costa intre 20-200 euro pe luna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes comentariile voastre