29 martie 2011

Varza a la Cluj





Ingrediente:
  • 1 kg varza murata
  • 500 g carne tocata de porc
  • 100 g orez
  • 300 g kaiser
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 cepe medii
  • 400 ml smantana
  • bulion
  • patrunjel, marar, cimbru
  • sare, piper
1. Varza murata se taie fideluta, se scurge de apa si se pune la calit in putin ulei pentru 15 minute. Se adauga marar, cimbru si piper.

2. Carnea tocata se caleste impreuna cu ceapa. Se pune ustruroi pisat, piper si foarte putina sare (varza este deja sarata). Cand e gata se adauga kaiser-ul taiat bastonase si se mai lasa 5 minute pe foc.


3. Intr-o oala se pune la fiert orezul in multa apa si un strop de sare.
4. Se unge un vas termorezistent cu unt si se aseaza compozitia in straturi astfel:
- jumatate din cantitatea de varza

- amestecul de carne cu ceapa

- orezul

- jumatate de smantana si putin bulion

- restul de varza
- restul de smantana si bulion
- felii intregi de kaiser

4. Se toarna 1/2 cana de apa si se pune in cuptorul preincalzit pentru o ora.

Se poate decora cu patrunjel proaspat si se serveste cu mamaliguta.
Pofta buna!



Citeste si:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Astept cu interes comentariile voastre