Header Ads

Despre produsele de slabit



Apelati la produse ajutatoare de slabit doar daca aveti IMC mai mare de 28. Cel mai bine este sa consultati si un medic inainte, pentru ca ele au multe reactii adverse. Sanatatea este pe primul loc.

Sa nu credeti ca daca luati produse de slabit nu trebuie sa faceti nici un efort pentru a pierde kg. Ele doar va ajuta. Toate trebuiesc insotite de un stil de viata sanatos, adica o dieta echilibrata si exercitii fizice.

Daca un produs va promite multe kg pierdute fara efort intr-un timp scurt, evitati-l. In cel mai bun caz ve-ti avea rezultate pe termen scurt, iar dupa intreruperea tratamentului veti pune si mai multe kg la loc. O scadere in greutate normala este de 2-3 kg pe luna.  Chiar daca vi se pare putin....asta e realitatea. Mai multe kg pierdute inseamna un dezechilibru.


Rezultatele pe termen lung au loc doar prin modificarea stilului de viata (cu sau fara ajutorul produselor de slabit)

Voi face o clasificare a produselor de slabit:

I. Produse ce actioneaza la nivel central (la nivelul creierului - inhiba senzatia de foame): RX - produse ce se elibereaza pe baza de prescripie medicala
II. Produse ce actioneaza la nivel local (la nivelul aparatului digestiv - elimina o parte din grasimile consumate): acestea sunt de mai multe feluri:
    1. RX - produse ce se elibereaza pe baza de prescripie medicala
    2. OTC - produse ce se elibereaza fara prescriptie medicala
    3. Suplimente alimentare:
        a) Pilule din plante
        b) Ceaiuri
        c) Altele
       

I. Aici intra produsele pe baza de sibutramina (Reductil, Lindaxa, Minimacina) si amfepramona (Regenon R) Cele pe baza de sibutramina au fost retrase de pe piata de curand datorita efectelor secundare pe care le au.
Regenon R inhiba centrul foameni; se poate lua de catre persoanele cu un indice de masa corporala (IMC) > 30, DOAR LA RECOMANDAREA MEDICULUI.

II. 1. In aceasta categorie intra produsul pe baza de orlistat (120 mg) - Xenical. Actioneaza la nivelul intestinului, blocand absorbtia a unei parti din grasimile consumate. Tratamentul trebuie insotit de o dieta hipocalorica saraca in grasimi, si se administreaza doar la recomandarea medicului.

II. 2. Aici vorbim tot de substanta activa orlistat, dar de 60 mg de data aceasta, ce se gaseste in alli. Datorita concentratiei mai mici a fost aprobat ca OTC - se poate elibera fara prescriptie medicala. Actioneaza la fel ca si Xenicalul, avand o eficienta asemanatoare, dar cu mai putine efectea dverse.Se recomanda persoanelor cu un IMC > de 28. Daca tineti o dieta hipocaorica, saraca in grasimi, va ajuta sa slabiti cu 50% mai mult decat doar prin dieta.

II. 3. a) Printre cele mai cunoscute se numara:

Clarinol - impiedica acumularea de grasimi in organism si scade nivelul colesterolului din sange. Pe perioada tratamentului cu Clarinol se recomanda a se urma o dieta cu un continut caloric scazut si consumarea de cat mai multe lichide.
Crom forte - creste metabolismul si dizolva zaharurile.
Pro Slim - reduce apetitul si creste nivelul energetic. Este recomandat exclusiv adultilor si este contraindicat femeilor insarcinate si persoanelor care sufera de afectiuni precum: afectiuni ale glandei, hipertensiune arteriale, glaucom, diabet, probleme urinare, etc.
Formoline - se utilizeaza in asociere cu un regim alimentar sensibil si un stil de viata sanatos.

Atentie mare la produsele chinezesti - Pilula de slabit, Capsula de slabit, Superslim. Au foarte multe reactii adverse (unele persoane au ajuns chiar la spital). Cautati informatii pe forumuri inainte sa luati. Daca la 10 persoane din 100 le-a facut bine nu inseamna ca puteti incerca - va jucati cu sanatatea voastra, care e mai importanta decat cateva kg in plus.
Nu tot ce e din plante e sanatos - exista si plante otravitoare :)
II. 3. b) Ceaiurile pentru slabit actioneaza prin efectul laxativ sau antiadipos. Folosite in mod constant pot duce la deshidratare.

II. 3. c) Reduccino este o cafea instant bazata pe formula I.N. Premium, o combinatie de ingrediente naturale. Servirea cafelei Reduccino cu 15 min. inainte de masa ajuta la:

- Cresterea metabolismului si a energiei;
- Reducerea poftei de mancare in special pentru dulciuri;
- Cresterea staminei in timpul efortului intelectual;
- O mai buna digestie pentru organism.
            Guma de mestecat Motif pentru slabire contine L-carnitin tartarat. L-carnitina este foarte importanta pentru realizarea schimbului de substante. Aceasta este valoroasa in dietele pentru eliminarea grasimilor, diminuand senzatia de foame si starea de oboseala.


Eu, personal, nu am incredere in suplimentele alimentare pentru slabit. Nu sunt verificate inainte de a fi puse pe piata, deci nimeni nu stie exact ce contin. Se cunoaste celebrul caz Mutu care a luat suplimente alimentare din plante care s-a dovedit ulterior ca aveau in compozitie sibutramina.


Citeste si:



Un comentariu:

Astept cu interes comentariile voastre