Header Ads

Cum slabim sanatos?

Pentru persoanele cu un metabolism accelerat pierderea celor cateva kg luate in urma unui exces alimentar este foarte usoara. De aceea o sa ma adresez, in special, persoanelor cu un metabolism "lenes", care au predispozitie spre ingrasare, pentru care scaderea in greutate cu cateva kg poate fi extrem de dificila.

Probabil ai tinut pana acum zeci de diete drastice care vin cu mesaje gen "- 20 kg in 4 saptamani", ti-ai facut abonamente la sala ce au ramas nefolosite sau ai cumparat diverse aparate de fitness de au devenit "suprt de haine". Nu te mai amagi. Vei obtine, in cel mai bun caz, rezultate pe termen scurt. O data cu intreruperea dietei vei pune la loc kg pierdute, poate si ceva in plus. 

Care este explicatia? Iti privezi organismul de o serie de substante de care el are nevoie. Nu poti tine la nesfarsit o astfel de dieta, iar cand o intrerupi organismul are tendinta de a-si face rezerve pentru a nu mai suferi data viitoare.
De aici apar frustrarile, incepi sa crezi ca nu vei putea ajunge niciodata la greutatea ideala, vei spune celebra replica: "Ma ingras si cu aer" pentru a justifica lipsa rezultatelor.

Solutia exista, dar nu e deloc usoara pentru inceput.

Trebuie sa-ti modifici stilul de viata! Trebuie sa adopti o dieta echilibrata pentru tot restul vietii. Asta nu inseamna ca nu mai ai voie niciodata ciocolata, chips-uri, fast -food, sau orice altceva iti place foarte mult. Trebuie doar sa stii cum sa le echilibrezi.

Se stie ca ne ingrasam atunci cand mancam mai multe calorii decat consumam in activitarea zilnica. De aceea este foarte importanta miscarea fizica, de la activitati casnice, plimbari, dans pana la fitness, aerobic, alergari.

Chiar daca e mai greu la inceput, cand te-ai obijnuit cu noul stil de viata iti va fi usor sa ajungi la greutatea ideala si sa te mentii pe termen lung.


Citeste si:


Un comentariu:

  1. Pot sa ma mut la tineeeeeeeeeeeee? Ca sa imi schimb stilul de viata...
    Si sa scap de unele aspecte nedorite ale vietii mele - a se citi roomies...

    RăspundețiȘtergere

Astept cu interes comentariile voastre